viernes, 1 de junio de 2012

Deus grecs 1.0



Els grecs creien que els déus havien triat la forest Olimp, en una regió de Grècia anomenada Tesalia, com la seva residència. En l'Olimp, els déus formaven una societat organitzada en termes d'autoritat i poders, es movien amb total llibertat i formaven tres grups que controlaven sengles poders: el cel o firmament, el mar i la terra.Alguns deus eren:


ZEUS


En la mitologia grega Zeus és el déu suprem de l'Olimp. Fill de Cronos i Rea. Té el seu equivalent en la mitologia romana en el déu Júpiter. Va lluitar contra el seu pare recolzat per la resta de déus i en derrotar-lo va ocupar el seu tron a l'Olimp.









AFRODITA
Era la deessa de l'amor, la bellesa i el matrimoni. En la mitologia romana l'anomenaren Venus. És probable que el seu origen no sigui grec sinó oriental, de Xipre o de les costes fenícies




HEFEST
És fill de Zeus i d'Hera. És el deu equivalent a Vulcà en la mitologia romana. Encara que algunes notícies sostenen que era fill de només Hera, que l'hauria engendrat ella sola en venjança perquè Zeus havia fet el mateix per procrear a Atena. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario